Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Wearing Chairs While Sitting on Pants

Meubilair en kleding fungeren allebei als intermediair tussen het menselijk lichaam en zijn omgeving, hoewel ze dat op verschillende niveaus van mobiliteit en intimiteit doen. In het project Wearing Chairs While Sitting on Pants probeert Kim de beperkingen van die aanname te doorbreken. Door de naad die de categorieën van meubilair en kleding scheidt te ontrafelen, streeft hij ernaar om in de ruimte er tussenin een nieuwe categorie objecten in het leven te roepen.

Deze collectie is een proeftuin voor experiment die wordt aangewakkerd door Kims passie voor kleding en zijn behoefte om meubelachtige kleren te maken.

De objecten vormen eerder vragen dan antwoorden, doordat ze bestaande vormen, toepassingen en materialen van beide kanten van de kloof tussen kleding en meubilair in nieuwe gedaantes samenvoegen.

Op welke manier stimuleert de interactie met zo’n object als dit de verbeelding van de beschouwer? Komen er nieuwe woorden, toepassingen of esthetische waarden tot stand? In bredere zin: hoe zou het vervagen of verleggen van deze scheiding een voorzet kunnen zijn voor een vruchtbare heroverweging van andere categorieën waarin objecten worden ondergebracht? Met deze tussenobjecten moedigt Hansol Kim kijkers aan om hun bestaande opvattingen over het functioneren van kleding en meubilair te heroverwegen; om opnieuw na te denken over hoe kleren en meubels zich verhouden tot hun eigen lichamen, ruimtes en levens.

Hansol Kim is geboren in 1988 in Seoul. Hij woont en werkt in Eindhoven.

 

datum
05/12/2020
tot
28/02/2021
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Woensdag - Zondag

11:00 - 18:00

Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne