Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In tegenstelling tot de meeste andere competities zijn er geen indelingen of eisen omtrent thema´s. Het geeft simpelweg de plannen weer die de opleidingen hebben uitgekozen en geeft daarmee inzicht in de thema's waar de opleidingen zich mee bezighouden. Archiprix presenteert dit afstudeerwerk vervolgens aan een breed publiek door middel van tentoonstellingen, boeken, films en internet. Archiprix organiseert ook de beoordeling van de geselecteerde afstudeerplannen door een onafhankelijke jury. Ten slotte stimuleert Archiprix de samenwerking tussen de aanstormende ontwerpers door ze via workshops met elkaar in contact te brengen.

Deze editie van Archiprix International omvatte 321 projecten van de beste afgestudeerden over de hele wereld. In de tentoonstelling is een selectie te zien. Winnaars, genomineerden en deelnemersfavorieten worden gepresenteerd in het beknopt formaat van één project per paneel. De gepresenteerde projecten laten er geen twijfel over bestaan ​​dat een nieuwe generatie ontwerpers klaar en voorbereid is om de brede scala aan hedendaagse opdrachten aan te pakken.

Gallery 3 By You

Gallery 3 By You is een initiatief van Het Nieuwe Instituut om museale presentatieruimte beschikbaar te stellen voor makers uit het veld.

Talent in Het Nieuwe Instituut

Talentontwikkeling is een belangrijke pijler onder het programma van het Nieuwe Instituut. Als opdrachtgever zien wij het als onze taak om een grote diversiteit aan ontwerpers te betrekken bij het vormgeven van het programma, ruimtelijk, grafisch en digitaal. Binnen Agentschap worden talentvolle ontwerpers zichtbaar gemaakt en verbonden met internationale opdrachtgevers en platforms.

Professionals, studenten en andere geïnteresseerden kunnen in Studio Visits een kijkje nemen in de hedendaagse architectuurpraktijk, haar uitdagingen en mogelijkheden.

Ook binnen Research biedt Het Nieuwe Instituut kansen aan pas afgestudeerden in de vorm van een jaarlijkse Call for Fellows. Het thema van deze editie is ‘Regeneration. New Institutional Practices’, en nodigt collectieven uit om de huidige toestand van burn-out en uitputting als uitgangspunt te nemen voor het genereren van vormen van collectieve organisatie en actie.

datum
18/06/2020
tot
30/08/2020
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Woensdag t/m zondag
11.00 - 18.00

Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne