Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De studenten leggen in een pop-up tentoonstelling, gemaakt als een kritische documentaire, verschillende handelingen met betrekking tot archiefstukken bloot: kopiëren, vergroten, verplaatsen, verwijderen, bewerken, herclassificeren, vertalen, publiceren, presenteren, verbergen, insluiten. Ze identificeren elk een sleutelstuk uit de tekeningen, foto's en maquettes die onderdeel zijn van de archieven van Nederlandse architecten en stedenbouwers. Ze bekijken hoe het archief eruit ziet, hoe het opgeborgen is, wie het verzameld heeft en waarom het bewaard en opgeslagen is. Daarna zetten ze het archief in beweging: hoe, waarom en wat kan dit archief anders doen?

Het gebruik van het archief is niet een neutrale maar een creatieve handeling met een esthetische blik, een publiek en een doel. De tentoonstelling is een manier om nieuwe benaderingen te kiezen, te presenteren en te creeëren, en daarmee nieuwe vormen van kennisdeling.  

Studio for Immediate Spaces

Studio for Immediate Spaces is een tweejarig Masterprogramma over de ruimtelijke praktijk aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Politieke, ecologische, maatschappelijke, technologische en economische vraagstukken komen tot uiting in een omgeving. Hoe deze vraagstukken in de realiteit uitpakken legt ook verschillende mogelijkheden vast van hoe mensen samenkomen, omgaan met werk, vrije tijd, middelen en rechten in een tijd van ecologische terugval en sociale tweedeling. Deelnemers aan het programma verkennen ruimtelijk betrokken strategiëen en gaan voorbij aan disciplinaire grensen in locatiespecifieke installaties, plaatselijk onderzoek en scenography. 

datum
20/10/2021
tot
31/10/2021
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Tijdelijke ingang aan Rochussenstraat 40

toegang

Dinsdag - zondag
10:00 - 17:00

Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne