Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dankzij blockchaintechnieken omzeilen de deelnemers aan deze groepsshow de gebruikelijke ‘poortwachters’ van de kunstwereld. Zo kunnen zij zichzelf op een ongekende manier uitdrukken in wie ze zijn, wat ze maken en hoe zij hun werk willen presenteren. Piccardo ziet een enorm potentieel in de gemeenschapszin die NFT-technologie mogelijk maakt: onderlinge verbintenis en artistieke uitwisseling voorbij de beperkingen van galeriemuren of landsgrenzen.

Met behulp van een app die bezoekers kunnen downloaden kunnen zij afdrukken van de kunstwerken in Crypto Bending tot leven wekken op de schermen van hun smartphones. Ze hebben bovendien de profielen van alle betrokken kunstenaars (letterlijk) binnen handbereik. De technieken geven kunstenaars alle ruimte om volgens hun eigen wensen en inzichten tot bloei te komen.

Leonel Piccardo

De tentoonstelling is samengesteld door de afro-surrealistische kunstenaar Leonel Piccardo, die ook wel bekendstaat als GlitchOfMind. Sinds hij zich begin 2021 in de NFT- en kunstwereld is gaan begeven, heeft Piccardo zijn werk op allerlei platforms en tentoonstellingen laten zien en stimuleert hij wereldwijde gemeenschappen om zich met behulp van dit nieuwe hulpmiddel te ontplooien.

datum
11/12/2021
tot
30/01/2022
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne