Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Opening

Het wereldwijd actieve creatieve agentschap nXthing.world nodigt je van harte uit voor de opening van DISRUPT_, waarbij medesamensteller GlitchOfMind (Leonel Piccardo) bezoekers bij wijze van introductie een VIP-presentatie op Het Podium geeft en hen vervolgens rondleidt door de tentoonstelling.

Met bijdragen van Aias Kokkalis, Aoife, Brian Vu, Cyshimi, Chewy Stoll, FatBaby, FoodMasku, GlitchofMind, IX_Shells, Jason Ebeyer, Laurel Charleston, Malaguts, Mikael Owunna, Renderfruit, Sam J, Tyler Givens, Umut Sezer Koc, Will’s Planet, Yin., Yosnier en YuYu.

Non-Fungible Tokens (NFTs) zijn razendsnel opgekomen en ondertussen niet meer weg te slaan uit de wereld van de kunsten. NFT's hebben het vermogen van makers, ongeacht achtergrond of locatie, om geld te verdienen aan hun creativiteit enorm vergroot. Het culturele veld van NFT's is volwassen aan het worden en diversiteit is in volle bloei, waardoor er ruimte onstaat voor queer makers om hun positie te versterken en hun creatieve bijdragen aan de kunstwereld opnieuw op te eisen.

DISRUPT_ kijkt verder dan het begrip van queerness en creëert een ruimte waarin de identiteit en zelfexpressie van de kunstenaar er niet toe doet. Kunstenaars die de grenzen van hun creativiteit verleggen en tegen de sociale normen en regels van kunstinstellingen en gatekeepers schoppen worden in de presentatie bejubeld. Door een brug te slaan tussen Web3-technologieën zoals blockchain en fysieke kunst breekt DISRUPT_ door de muren van de ivoren toren.

datum
08/07/2022
16/07/2022
tot
31/08/2022
13:00
taal
Nederlands, Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne