Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Over Gallery 3 By You

Gallery 3 By You is een initiatief van Het Nieuwe Instituut om museale presentatieruimte beschikbaar te stellen voor makers uit het veld.

Over Broedplaats010

Broedplaats010 bestaat uit leraren die zijn opgeleid om leerkrachten, scholen en besturen te ondersteunen in innovatief onderwijs. Ambitieuze leraren in Rotterdam krijgen de kans om zich optimaal te ontwikkelen en zelf de leiding te nemen over nieuwe onderwijsiniatieven. Rotterdamse schoolbesturen, directies en leraren worden uitgenodigd om een vraagstuk bij de broedplaats in te dienen. De Broedplaatsers analyseren de cases, werken het uit met de methode ‘design thinking’, en testen en evalueren de oplossing vervolgens in het eigen werkveld.

Educatie in Het Nieuwe Instituut

Kinderen en jongeren ontdekken in Het Nieuwe Instituut dat alles om hen heen ontworpen is en experimenteren zelf met nieuwe technieken. Middels verschillende onderwijsprogramma's zet Het Nieuwe Instituut in op de ontwikkeling van 21st century skills. Dit zijn bijvoorbeeld samenwerken, creativiteit, communiceren, ICT-geletterdheid, kritisch en probleemoplossend denken, sociale- en culturele vaardigheden. De programma's worden vormgegeven volgens de principes van onderzoekend en ontwerpend leren en ondersteunen de ontwikkeling van diverse kerndoelen in het onderwijs. Ook families zijn welkom in Het Nieuwe Instituut, zeker op FamilieFest: een dag vol activiteiten voor de hele familie binnen één centraal thema. De opening van Draai 't om! vindt gelijktijdig plaats met FamilieFest: Minder Zooi op woensdag 26 februari.
 

datum
26/02/2020
tot
15/03/2020
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

dinsdag — woensdag
11.00 — 17.00

donderdag
11.00 — 21.00

vrijdag — zondag
11.00 — 17.00

Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne