Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoewel de Asian Flush niet exclusief voorkomt bij mensen van Aziatische afkomst zijn er opvallend veel die de symptomen ervan ervaren. Naast een rode gloed op het gezicht, krijgen ze last van rode vlekken over het hele lichaam, de ademhaling wordt moeilijker en er overvalt hen een onaangenaam gevoel in een tijdsbestek van nog geen 20 minuten na hun eerste drankje. Deze mensen missen een enzym, waardoor het lichaam geen alcohol kan afbreken, de bloedvaten zich drastisch verwijden en de alcohol heel snel opgenomen wordt. 

Voor The Flush is een serie portretten gemaakt van individuen van (Zuid- en Zuidoost-) Aziatische afkomst tussen de 22 en 65 jaar die de flush vertonen. Uit ervaringen en persoonlijke gesprekken blijkt dat er veel schaamte en vooral onwetendheid heerst rond deze allergische reactie, waardoor ze niet meedoen aan sociale evenementen, antihistaminies innemen of veel make-up gebruiken om de reactie te verhullen. Met The Flush willen Naomi He-Ji en Jowi Len de stigma's rond de flush op speelse en provocerende wijze ontkrachten en een gesprek op gang brengen tussen de Aziatische en Westerse cultuur. 

De portretten zijn geschoten op een middenformaat analoge Mamiya camera, op een zelfgemaakte set die bestaat uit stof van verschillende texturen en kleuren rood, die elke keer rond de persoonlijkheid van het model is opgebouwd. Daarnaast is er ook een podcast opgenomen met interviews met ieder model, waarin dieper wordt ingegaan op thema's zoals familie, de persoonlijke relatie met alcohol en hoe dit verschilt binnen verschillende culturen. 

Over Naomi He-Ji & Jowi Len

Naomi He-Ji en Jowi Len zijn fotografen die een samenwerking zijn aangegaan om verhalen vast te leggen die niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Tijdens de afgelopen twee jaar hebben zij zich verdiept in hun cross-culturele afkomst en zijn ze op zoek gegaan naar een manier om een brug te slaan tussen cultuur, identiteit en de waarneming daarvan.

datum
06/09/2022
tot
20/10/2022
 
 
locatie

Gallery 3
Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne