Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kunstbende biedt een podium aan jongeren tussen de 13-18 jaar, met een voorliefde voor Muziek, DJ, Fashion, Expo, Taal, Film, Dans of Theater. Na een traject vol workshops en coaching door professionals uit hun vakgebied, mondt Kunstbende uit in een regionale en vervolgens landelijke wedstijd bij gerenommeerde podia. 

Vanwege de coronacrisis hebben de selectierondes geen doorgang kunnen vinden en vindt ter vervanging daarvan op 25 oktober één grote voorronde plaats van Kunstbende Zuid-Holland, op twee locaties: Lantarenvenster en Het Nieuwe Instituut. Bij Het Nieuwe Instituut zullen de categorieën Expo en Fashion tentoongesteld worden, waarbij vijftien jongeren een expositie zullen voorbereiden en vijf jongeren een modeshow. De nummers 1 van beide categorieën zullen op 7 en 8 november in de landelijke wedstrijd de strijd aangaan met de winnaars van de andere provincies.

Ondanks dat Kunstbende een wedstrijdelement bevat, is dat niet het belangrijkste deel van het project. Het doel is om zoveel mogelijk jongeren dieper kennis laten maken met hun kunstdiscipline, ongeacht of ze daar pas net mee in aanraking zijn gekomen, of al een aantal jaren bezig zijn.

Op 25 oktober is de wedstrijd live te volgen via een livestream op de website van Kunstbende. Na afloop van het event zullen de werken van de deelnemers tot 30 november te zien zijn als onderdeel van Gallery 3 By You in Het Nieuwe Instituut.

datum
25/10/2020
tot
30/11/2020
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Woensdag t/m zondag

11:00 - 18:00

Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne