Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Met de Tillema collectie als casestudy willen Holst en Patelli nieuwe verhalen vertellen door een collaboratieve, artistieke en rigoureuze inzet van archiefmateriaal. Het doel is om een zinvolle bijdrage te leveren aan het debat over de dekolonisatie van archieven, en om hun publieke toegankelijkheid en kritische bereik te bevorderen. Met Resequencing the Tillema Collection nemen ze de argumenten en stellingen onder de loep uit de vele publicaties van Tillema uit de eerste helft van de 20e eeuw, door het potentieel van de beelden en van de collectie zelf verder te onderzoeken. 

Over Paoletta Holst en Paolo Patelli

Paoletta Holst is kunstenaar, schrijver en architectuuronderzoeker, momenteel promovendus Architectuur en Stedenbouw aan de Universiteit Gent, met aandacht voor de koloniale woonpolitiek en woonculturen in voormalig Nederlands-Indië. Paolo Patelli werkt via artistieke methoden en collaboratieve onderzoeken met materiaal, scènes en atmosferen op het raakvlak van ruimte en maatschappij, technologie en omgevingen. Hij is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Aarhus (Denemarken).

Voor hun project in Gudskul, Jakarta werkten ze samen met curatoren Robin Hartanto Honggare, Rifandi Septiawan Nugroho en Angga Cipta. Hartanto Honggare is promovendus in architectuurgeschiedenis aan Columbia University. Zijn huidige onderzoek richt zich op de architectuur van koloniale plantages in Nederlands Nederlands-Indië. Septiawan Nugroho is onderzoeker en curator op het snijvlak van architectuur, kunst en het dagelijks leven. Momenteel is hij betrokken als facilitator voor het vak ruimtelijke praktijk aan de Gudskul, werkt hij als redacteur voor arsitekturindonesia.org en is hij fellow bij BAK (Utrecht). Cipta is beeldend kunstenaar die zich richt op de geschiedenis van stedelijke planning en de ontwikkeling van Jakarta. Angga maakt deel uit van ruangrupa Artlab & CutAndRescue.

Opening

Datum: 15 september 2022
Tijd: 18:00 - 21:00
Gratis toegang, doorloop tijdens opening

Gerelateerde activiteit

Collecting Otherwise: Time-based Interventions in the Archive
Datum: 20 oktober 2022
Tijd: 19:00 - 21:00

datum
14/09/2022
tot
24/10/2022
 
verder deze avond 

locatie

Gallery 3
Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne