Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

The (Rotterdam) ROOT legt de verwevenheid van werkelijkheid en verbeelding bloot, demonstreert het energieveld aan creatief potentieel en verbindt de plekken waar deze creativiteit in de stad tot uiting komt. Door middel van Augmented Reality kan iedere inwoner en bezoeker van de stad met behulp van een smartphone deze structuur ontdekken. Scan hiervoor de QR code bij de ingang van Het Nieuwe Instituut. In Gallery 3 zullen aan dit project gerelateerde tekeningen uit de Loose Ends-serie (2015-2019) en de video-animatiefilm Junction (2019) worden getoond. 

The (Rotterdam) Root komt voort uit een crisis-periode. Nieuwbouwplannen van de gemeente zorgden ervoor dat Setola in 2020 zijn studiogebouw moest afbreken. Hij kwam zonder werkruimte te zitten in een tijd van een almaar groter gebrek aan creatieve ruimte. Daarbovenop kwamen de beperkingen van covid-19 die veel presentatieplekken dichthielden. Met The (Rotterdam) Root eist Setola op bijna megalomane manier ruimte op in de stad, zonder maar een kubieke meter grond nodig te hebben. Dit omgekeerde wortelstelsel hangt boven en tussen de gebouwen en verbindt zo de bakstenen realiteit met de onstuitbare drang tot verbeelding.

Over Sandro Setola

Sandro Setola (1976, Heerlen, NL) werkt sinds 1998 als beeldend kunstenaar. Hij was resident aan de Rijksakademie van beeldende kunsten Amsterdam (2003-2004) en exposeerde zijn werk in onder andere Londen, Parijs, Seoul en New York. Hij woont en werkt in Rotterdam.

Colophon

Organisatie: Sandro Setola
Met medewerking van Studio Whoohoo, Centric BV.

Mede stand gekomen dankzij financiële bijdragen van CBK Rotterdam, Stichting Droom en Daad en MondriaanFonds

datum
12/03/2022
tot
29/05/2022
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang


 

Het Nieuwe Instituut
Maud Vervenne